КОНСЕРВАНТИ — ТЛУМАЧЕННЯ

КОНСЕРВАНТИ
Етимологія: лат., той, що зберігає

Хімічні речовини, що їх застосовують для консервування.
Словник іншомовних слів

КОНСЕРВА́НТ у, ч.

Речовина, яка забезпечує тривале зберігання (консервацію) харчових продуктів і деяких матеріалів. Приклади
  • – У паперових пакетах молоко й за мiсяць не скисає. Бо з консервантами! (Г. Вдовиченко)
  • Традиційними консервантами для харчових продуктів є оцет, цукор і сіль. (з наук.-попул. літ.)
  • Хімічні консерванти можуть накопичуватися в продукції тваринництва та в залишковій кількості потрапляти в організм людини. (з навч. літ.)
Коментарі
Щоб додати коментар, увійдіть.