ЗАЦУКРОВУВАТИСЯ — ТЛУМАЧЕННЯ

ЗАЦУКРО́ВУВАТИСЯ ується, недок., ЗАЦУКРУВА́ТИСЯ, у́ється, док.

Густішати, виділяючи цукор (про мед, варення і т. ін.); цукруватися. Приклади
  • Суничне варення легко зацукровується. Щоб уникнути цього, до нього незадовго до кінця варіння додають лимонну кислоту. (з наук.-попул. літ.)
  • З часом мед може (і має) зацукровуватися. Властивості меду при цьому не змінюються, а загустіння лише вказує на його доброякісність. (із журн.)
  • Коли у вулику зацукрувався мед або занадто сухо чи жарко, бджоли страждатимуть від спраги і при цьому утворюватимуть сильний загальний гул. (з наук. літ.)
тільки недок. Пас. до зацукро́вувати. Приклади
  • Як не дивно, але перші цукерки були вироблені в лікувальних цілях. Матеріалом для виробництва цілющих солодощів були фрукти, які зацукровувалися. (з наук.-попул. літ.)
Коментарі
Щоб додати коментар, увійдіть.