ГАРНІРУВАТИ — ТЛУМАЧЕННЯ

ГАРНІРУВА́ТИ у́ю, у́єш, недок. і док., що.

Додавати гарнір до м'ясної або рибної страви. Приклади
  • Безбородько сидів за столом з серветкою на грудях і з виглядом дегустатора гарнірував м'ясо маринованими грибками. (Ірина Вільде)
  • Перед подаванням котлети з філе птиці можна покласти на грінки і гарнірувати відвареним рисом. (з навч. літ.)
заст. Прикрашати, оздоблювати. Приклади
  • – Дуже дякую, Гелю, але ви маєте тепер свої клопоти: кури різати.., індики скубати.., торти гарнірувати.... (Ірина Вільде)
  • Морозиво з'явилося ще в V ст. у Китаї. Китайці змішували сніг із стільниковим медом у срібних кубах і гарнірували фруктами. (з наук.-попул. літ.)
Коментарі
Щоб додати коментар, увійдіть.