КАРОТИНОЇДИ — ТЛУМАЧЕННЯ

КАРОТИНО́ЇДИ

Жовті, жовтогарячі або червоні пігменти рослин, грибів і т. ін; в організм людини і більшості тварин надходять з їжею і у печінці перетворюються на вітаміни. Приклади
  • Чим яскравіше забарвлення м'якоті гарбуза, тим більше в ньому каротиноїдів. (з наук. літ.)
  • Для збагачення природного бджолиного меду флавоноїдами, каротиноїдами та іншими біологічно активними речовинами можна безпосередньо перед вживанням змішувати його з овочевими та фруктовими соками. (з навч. літ.)
  • Комісія встановила, що у жовтку курячих яєць містилося недостатньо каротиноїдів. (з газ.)

КАРОТИНО́ЇД


Джерело:
Тлумачний словник української мови у 20-ти томах.